Håndbog GF1
Websted: | EUC SJÆLLAND |
Kursus: | Start dit grundforløb 1 her |
Bog: | Håndbog GF1 |
Udskrevet af: | Gæst |
Dato: | torsdag den 26. december 2024, 11:51 |
VELKOMMEN TIL HÅNDBOGEN FOR GF1 ELEVER
Du har truffet et godt valg ved at begynde på en erhvervsfaglig uddannelse. Dig bliver der nemlig brug for på arbejdsmarkedet i fremtiden! Denne håndbog skal betragtes som et redskab i din hverdag her på skolen. Hvis der er spørgsmål du ikke kan finde svar på, så spørg din underviser.
Vi er her alle for at hjælpe dig.
Vi glæder os til at opleve dig bidrage til det gode uddannelsesmiljø.
FORLØBET PÅ GRUNDFORLØBETS 1. DEL
Grundforløbets 1. del varer 20 uger. På grundforløbets 1. del starter du med to ugers erhvervsintroducerende undervisning. Du indgår i enkle arbejdsprocesser og lærer om bæredygtighed, arbejdsmiljø, sikkerhed og ergonomi.
Du afslutter de to uger med endeligt valg af fagretning til grundforløbets 2. del (GF2), som du følger resten af de i alt 20 uger.
Undervisningen er meget praktisk orienteret, og du får et godt indblik i de enkelte uddannelser og brancher. På grundforløbets øvrige 18 uger indgår grundfag, erhvervsfag og valgfag i din fagretning.
Fagretningerne giver dig grundlæggende erhvervsfaglige kompetencer, der er relevante inden for alle uddannelser og brancher. Den viden skal du bruge, når du skal vælge uddannelse i slutningen af grundforløbets 1. del. Når du vælger fagretning, har du derfor mulighed for at vælge et område, som interesserer dig.
Fagretningerne og uddannelserne
FAGRETNINGERNE OG UDDANNELSERNE: Når du er på fagretningen oplever du følgende erhvervsuddannelser:
Sundhed, stil og design: Frisør og tandklinikassistent.
Energi, el og data: Data og kommunikation, VVS-energi og elektriker.
Metal, mekanik og motorer: Smed, personvognsmekaniker, industritekniker, vejgodstransport samt lager og terminal.
Konstruktion og håndværk: Tømrer, murer, anlægs- og bygningsstruktør og bygningsmaler.
EUX - Student og bæredygtigt håndværk: Elektriker og tømrer.
Sådan er forløbet
SÅDAN ER FORLØBET PÅ DE 20 UGER:
Erhvervsintroduktion - i alt to uger (introduktionen afsluttes med valg af fagretning, grund- og valgfag )
Generelle erhvervskompetencefag - i alt fire uger
Arbejdspladskultur .................................... 1,5 uge
Lærepladssøgning ......................................1,0 uge
Samfund og sundhed.................................1,5 uge
Erhvervsfag - i alt seks uger
Arbejdsplanlægning og samarbejde 1,0 uge
Faglig dokumentation ...............................1,0 uge
Faglig kommunikation ............................. 1,0 uge
Innovation ....................................................... 1,0 uge
Metodelære ................................................... 1,0 uge
Grundfag, obligatoriske i alt fire uger
Dansk
Valgfag, i alt fire uger
Støttefag
Bonusfag
Grundforløbets 1. del bliver afsluttet med en grundfagsprøve, som bliver vurderet efter 7- trinsskalaen.
Dine øvrige fag bliver vurdret bestået/ikke bestået. Du kan læse mere i Studie+.
Efter 1. del af grundforløbet skal du vælge uddannelsesretning og fortsætte på grundforløbets 2. del; der er 101 uddannelser at vælge mellem på landsplan.
DINE VIGTIGSTE PERSONER
Når du begynder på EUC Sjælland, får du tildelt en kontaktlærer, der er din primære støtte gennem grundforløbets første del. Kontaktlærerens opgave er at støtte og hjælpe dig for at sikre, at du får mest muligt ud af din uddannelse.
Du kan diskutere næsten alt med din kontaktlærer, især emner der påvirker din uddannelse og fremtidige arbejdsliv. Kontaktlæreren varetager også kompetencevurderinger og uddannelsesafklaring. Derudover tilbyder skolen adgang til et team af vejledere, der kan rådgive dig yderligere. Hvis du støder på problemer, kan du også henvende dig til uddannelseslederen, som har det overordnede pædagogiske og læringsmæssige ansvar.
Din egen indsats og engagement er afgørende for, hvordan dit uddannelsesforløb udvikler sig, og skolens rolle er at støtte og udfordre dig igennem processen.
Kontaktlæreren
Når du starter på EUC Sjælland, får du en kontaktlærer, som er din kontaktperson på grundforløbets 1. del. Din kontaktlærers rolle er at hjælpe og støtte dig, så du får mest muligt ud af dit uddannelsesforløb.
Du kan tale med din kontaktlærer om det meste, der rører sig i dit liv, og som har betydning for, hvordan du kan gennemføre din uddannelse og dit fremtidige arbejdsliv. Det er din kontaktlærer, der kompetencevurderer og uddannelsesafklarer dig, men du kan også have individuelle samtaler med ham eller hende, hvor I kan tale om klassen, og hvordan du trives.
Som du kan se i den ovenstående grafik, har du en ganske stor rolle at spille i forbindelse med planlægningen af din uddannelse, gennemførelsen og evaluering. Vi forventer, at du selv kan medvirke i formuleringen af dine mål med uddannelsen og efterhånden også udvikle færdigheder i at kunne analysere eller ændre kurs undervejs i uddannelsen, så det bliver en succes.
Vejlederen
Vi har et helt korps af vejledere, som kan hjælpe og rådgive dig om dit uddannelsesforløb.
Se afsnittet om ”Hjælp og vejledning,” og læs, hvem der kan hjælpe dig bedst.
Uddannelseslederen
På EUC Sjælland er der en uddannelsesleder, som er ansvarlig for de pædagogiske og læringsmæssige dele af uddannelserne.
Uddannelseslederen er en ”sidste instans” som du kan henvende dig til, hvis du har brug for at tale med nogen om forholdene på skolen.
Dine undervisere kan fortælle, hvem der er uddannelsesleder for netop din uddannelse.
Dig selv
Den allervigtigste person i forhold til din uddannelse er dig. Dit engagement og din vilje afgør, hvordan dit uddannelsesforløb bliver. Og så skal vi selvfølgelig være dem, der hjælper, støtter og udfordrer dig undervejs.
EN DEL AF HVERDAGEN
På EUC Sjælland forventes det, at elever møder forberedt og deltager aktivt i undervisningen, både teoretisk og praktisk. Eleverne skal være klar med korrekt påklædning og forberedelser, som at have lavet lektier. En digital uddannelsesplan laves sammen med kontaktlæreren gennem Studie+, hvor eleverne kan administrere deres skema, karakterer, og mere.
Eleverne opfordres til at medbringe egen computer, og får adgang til skolens IT-ressourcer og Office 365 via et uni-login. Skolen understøtter et aktivt studiemiljø med faciliteter for både studie og fysisk aktivitet, og eleverne opfordres til at engagere sig i sociale aktiviteter for at fremme fællesskabet.
Forventninger
På EUC Sjælland forventer vi, at du møder forberedt til alle undervisningstimer, og deltager aktivt, uanset om der er tale om praktisk eller teoretisk undervisning. Helt på samme måde som var der tale om et arbejde.
Det forventer vi, fordi vi gerne vil have, at du gennemfører din uddannelse. Det betyder, at vi forventer, at du er klar når timen begynder – at du f.eks. har taget arbejdstøj og sikkerhedssko på, har sat dig på en plads inden timen går i gang, har lavet alle dine lektier og deltager aktivt i undervisningen.
Møder du til tiden og deltager aktivt i undervisningen, kan du forvente det samme af dine klassekammerater.
Uddannelsesplan
Alle elever skal have udarbejdet en uddannelsesplan. Denne skal danne grundlag for planlægningen af din uddannelse.
Sammen med din kontaktlærer laver du din uddannelsesplan. Planen er digital og har adgang til dine uddannelses oplysninger, det vil sige skolefærdigheder, uddannelsesforløb, skoleskema, fravær og aftaler indgået med kontaktlæreren.
Din uddannelsesplan ligger i et system som hedder Studie+.
I Studie+ kan du
• se skema, karakterer og fravær
• ændre og opdatere din e-mailadresse
• få overblik over hvor mange mål, du har opnået
• få udleveret og aflevere opgaver på nogle af uddannelserne
• evaluere undervisningsaktiviteten
• dokumentere lærepladssøgning
• orientere dig i erhvervsuddannelserne
Arbejdstøj og materialer
Du skal selv anskaffe og medbringe arbejdstøj, overtrækstøj og sikkerhedssko. Du kan få et skab til arbejdstøj - spørg din kontaktlærer, hvordan det er på din uddannelse.
Når du
møder til undervisning i skolens værksteder, kræver det af sikkerhedsmæssige
årsager, korrekt påklædning som er arbejdsbukser, t-shirt og sikkerhedssko. Uden for værkstedsundervisningen skal din
påklædning være passende for et skolemiljø.
De bøger og skriftlige materialer du skal bruge, får du enten udleveret eller mulighed for at låne på skolen. Materialer som skal bruges i værkstederne bliver udleveret af skolen.
Kantine
Kantinerne tilbyder både hjemmelavet mad, drikkevarer og lidt til den søde tand. Du er også velkommen til at spise medbragt mad i kantinerne.
Som elev har du mulighed for at sætte penge ind på et chipkort, og handle med rabat i kantinerne. Du kan sætte penge ind på kortet her: eucsj.cposonline.dk/#/Login
Åbningstiderne varierer, men alle kantiner har minimum åbent:
Mandag - torsdag: 7.30 - 13.50
Fredag: 7.00 - 13.00
Der er kantiner på følgende adresser:
• Jagtvej 2, Næstved
• Malervænget 4, Næstved
• Campusbuen 31, Køge
IT
Vi opfordrer til, at du medbringer din egen computer til brug i undervisningen. Vi anbefaler Windows baseret udstyr. Har du ikke selv en pc, er det muligt at låne en i dagtimerne på skolen. På skolens pc’ere er det ikke muligt at gemme noget lokalt eller hente programmer til eget brug.
Som elev får du et uni-login, som bruges til blandt andet Studie+, undervisningsportaler med mere. Dit uni-login er det samme som du tidligere har brugt i f.eks. folkeskolen. Kan du ikke huske dit login eller har du aldrig fået et, så har din underviser det til dig.
Uni-login udgør også den e-mailadresse, som du får her på skolen:
ditunilogin@unv.eucsj.dk
Denne e-mailadresse kan underviserne bruge til at sende beskeder til dig. Det er muligt at sætte den op til at videresende beskeder til din private e-mailadresse, hvis du ønsker det. Du skal selv sætte den op inde i e-mailsystemet. E-mailadressen er også dit brugernavn på din printkonto og til login på skolens netværk. Se hvordan du gør på: www.unv.eucsj.dk
Som elev har du mulighed for at få adgang til Office 365 og downloade Office-pakken til brug, mens du er elev hos os, ligesom du kan opbevare dine skoledokumenter i skyen.
Din underviser vil fortælle dig, hvordan du gør. Afhængigt af din uddannelse kommer du til at arbejde på forskellige platforme som Studie+, UNV.eucsj.dk, Moodle og andre.
Har du IT-problemer, som er undervisningsrelaterede, skal du kontakte din underviser.
Elevforum
Elevforum er et fællesskab for EUC Sjællands elever på erhvervsuddannelserne. Her har du mulighed for at tale om forhold, der er relevante for dig og din dagligdag på skolen.
Man kan sige, at Elevforum er et andet navn for elevråd. Tag fat i din kontaktlærer eller uddannelsesleder, hvis du gerne vil høre mere om Elevforum.
Studiemiljø
På EUC Sjælland gør vi meget ud af, at du som elev skal føle dig godt tilpas. Og derfor tænker vi på mere end bare undervisning.
Studiemiljø er ikke kun klasselokaler med lys eller borde-bænke-sæt på græsset. Vi arbejder for, at der skal være rum til både ungdoms- og voksenmiljøer. Plads til ro og fordybelse, arbejde på tværs, men også til fysisk udfoldelse og mulighed for motion.
På grundforløbets første del kommer du også til at deltage i events og aktiviteter med fokus på sundhed og motion.
Vi ser gerne, at I som hold også selv laver sociale aktiviteter – jo mere du engagerer dig, jo mere får du tilbage.
DET SKAL DU VIDE
På EUC Sjælland skal du sygemelde dig dagligt før kl. 09.00, hvis du er syg, og tale med din kontaktlærer ved langtidssygdom. Gentagen fravær kan føre til udelukkelse fra undervisningen. Skolen bruger Studie+ appen til sygemeldinger, skemaer og kommunikation. Undervisning foregår typisk fra kl. 08.00 til 16.00, og en fuld uge svarer til ca. 37 timer.
Ved underviserfravær pga. sygdom anvendes vikarer, og ændringer i skemaet kommunikeres via SMS. Det er vigtigt at holde dine kontaktoplysninger opdateret i Studie+ for effektiv kommunikation. Skolens forsikring dækker kun i specifikke situationer, så en privat ulykkesforsikring anbefales. Tyveri af personlige ejendele dækkes ikke, og parkering skal følge skolens regler.
Skolen udfører regelmæssige trivselsundersøgelser for feedback på undervisning og elevtrivsel, og mobning medfører alvorlige sanktioner.
Sygemeldinger
SYGEMELDINGER
Hvis du bliver syg skal du altid kontakte skolen.
SÅDAN SYGEMELDER DU DIG
Er du syg i flere dage, skal du melde dig syg til skolen dagligt inden kl. 09.00. Er du langtidssyg skal du også have en snak med din kontaktlærer. Hvis du har gentagne forsømmelser, kan du risikere at blive udelukket fra undervisningen. Fritagelse fra undervisningen kan i særlige tilfælde bevilges.
* Du kan installere en Studie+ app på din telefon.
Her kan du se dit skema og samtaler, samt sygemelde dig.
Mødetider
Undervisningstiden ligger i dagtimerne inden for tidsrummet kl. 08.00 - 16.00. Men der bliver f.eks. også uddannelsesaften og messer, som du skal deltage i. Din underviser fortæller dig, hvilke arrangementer og hvornår de bliver afholdt.
Alle erhvervsuddannelser tilrettelægges, så den samlede tid til undervisning, hjemmeabejde og andre aktiviteter i forbindelse med skolen svarer til en almindelig arbejdsuge på ca. 37 timer.
Fravær af underviser på grund af sygdom opstår ofte pludseligt, og det kan blive svært at gennemføre de skemalagte timer. Ved længerevarende sygdom sættes der altid vikar på.
Det kan være, at du får mellemtimer eller bliver sat til at lave skriftlige opgaver. Hvis det er muligt, får du besked via sms.
Tilmeld dig sms-service i Studie+. Husk at opdatere dit mobilnummer i Studie+, hvis du får nyt mobilnummer.
Kommunikation mellem dig og skolen
På EUC Sjælland foregår det meste kommunikation fra skolen til dig digitalt.
Derfor er det vigtigt, at du husker at opdatere dine kontaktoplysninger i Studie+, så vi kan holde dig orienteret via e-mail og sms.
I nedenstående oversigt kan du læse, hvad du kan forvente, vi kommunikerer på hvilke kanaler.
Forsikring
Du er dækket af skolens arbejdsskadedækning, hvis der opstår en skade i forbindelse med “undervisning under arbejdspladslignende
forhold”. Det vil sige, når du arbejder/modtager undervisning på et af skolens værksteder eller laboratorier.
Opstår skaden pga. uhensigtsmæssig adfærd eller ved ikke-reglementeret brug af maskiner eller værktøj, dækker skolens forsikring ikke.
I sådanne tilfælde er det din egen forsikring, der skal dække skader. I alle andre undervisnings-, transport-, udflugts-, og pausesituationer
er du ikke dækket af skolens forsikring, men af din egen forsikring. Skolen opfordrer derfor alle til at have en gyldig ulykkesforsikring,
som også dækker dig i skoletiden.
Tyveri
Desværre kan der forekomme tyverier. Efterlad derfor aldrig penge og værdigenstande i klasselokalet. Skolen erstatter ikke mistede
værdier. Det gælder også, når du for eksempel hænger dit overtøj i en garderobe ved fester og lignende. Det sker på eget ansvar.
Parkering
Parkering foregår i de afmærkede områder på skolens adresser. Det vil sige cykler i cykelstativerne og biler i parkeringsbåse. Knallerter
og scootere må holde ved cykelstativerne, mens motorcykler skal holde i parkeringsbåse.
Parkeringsbåse mærket ”EUC Sjælland køretøjer/ biler” er forbeholdt skolens køretøjer, og er ikke for elever tilknyttet skolen.
På Campusbuen 31 i Køge gælder særlige parkeringsregler.
Her finder du linket til at søge en parkeringstilladelse.
Elevtrivselundersøgelser
Der foregår løbende evaluering af undervisningen på EUC Sjælland, og vi vil gerne høre din mening om, hvad der er godt eller mindre
godt ved undervisningen, samt høre forslag til forbedringer. Din egen samt dine kammeraters indsats bliver også evalueret. Desuden
foretages der årlige målinger af elevtrivslen på skolen. Det sker ved hjælp af en spørgeskemaundersøgelse.
Her skal du besvare en række spørgsmål, der blandt andet omhandler undervisning, lærerne, studiemiljøet, studievejledningen samt din arbejdsindsats.
Mobning
Mobning eller adfærd, der i situationen kan opfattes som anstødelig, respektløs og/eller grænseoverskridende, accepteres ikke. Hvis EUC Sjælland vurderer en situation med uacceptable forhold, medfører det sanktioner, f.eks. klasseskift, skoleoverførsel og i værste fald øjeblikkelig udmeldelse af den udøvende part.
HJÆLP OG VEJLEDNING
På EUC Sjælland er det vigtigt, at du kontakter den vejleder, der er specialiseret inden for den uddannelsesretning, du følger eller ønsker at påbegynde. Vejledningssamtaler er fortrolige jævnfør Forvaltningslovens tavshedspligt. Hvis du falder fra i grundforløbets første del og stadig ønsker en erhvervsuddannelse, skal du i stedet starte i grundforløbets anden del.
Skolen tilbyder specialpædagogisk støtte til studerende med særlige behov, såsom læse- og skrivevanskeligheder eller fysiske handicap. Ordblinde elever kan blive testet og modtage læsestøtte. Elevadministrationen håndterer praktiske aspekter som indmeldelse, holdplacering og udstedelse af eksamensbeviser.
Studievejledning
Vi synes det er vigtigt, at du guides til rette vejleder.
Derfor skal du kontakte den vejleder, der repræsenterer uddannelsesretningen, som du ønsker at gå på/allerede går på.
Du finder linket til alle vores vejledere her.
Tavshedspligt
Vejlederne på EUC Sjælland er uddannede uddannelses- og erhvervsvejledere. Hvad der kommer frem under samtalen, forbliver mellem dem, der er til stede jvf. Forvaltningslovens regler om tavshedspligt §27
En gang på GF1
At starte på grundforløbets 1. del er et tilbud, du kun kan benytte én gang.
Falder du fra grundforløbets 1. del og ønsker du stadig at påbegynde en af de 101 erhvervsuddannelser, skal du i stedet starte på grundforløbets 2. del.
Du kan læse mere om GF2 her
Specialpædagogisk studiestøtte
Denne støttemulighed er for dig som har læse- og/eller skriveproblemer, et fysisk handicap, er ordblind eller har andre udfordringer, som kræver støtte for at gennemføre en erhvervsuddannelse.
Læsevejledning
Er du ordblind eller har brug for læsestøtte, så vil du blive testet af læsevejleder.
Hvis du ikke er testet ordblind, kan du kontakte os, hvis du selv ønsker at blive testet.
Læs mere om SPS (specialpædagogisk støtte) og læsevejledning her
Intowords
Mangler du hjælp og skal bruge Intowords så klik HER
Elevadministrationen
Det er elevadministrationen, der håndterer din indmeldelse og sætter dig på de rigtige hold, indkalder dig og sørger for, at du får alle relevante papirer. De sørger også for, at du får dit bevis, når du har gennemført og bestået din uddannelse.
Elevadministrationen er tilstede på følgende adresser:
• Jagtvej 2, Næstved
• Malervænget 4, Næstved
• Campusbuen 31, Køge
Find den rette studiesekretær her
PRAKTISK INFO
På EUC Sjælland kan du som elev, der er fyldt 18 år og går på grundforløbet uden en uddannelsesaftale, søge om SU (Statens Uddannelsesstøtte). Til transport tilbyder skolen et Ungdomskort, der giver rabat på daglige rejser mellem hjem og skole.
Alle elever har adgang til en printkonto, og skolens ferie- og fridage kan ses i skolekalenderen. Hvis din transporttid til skolen overstiger fem kvarter med offentlig transport, har du mulighed for at bo på EUC Sjællands skolehjem i Haslev eller Næstved.
SU - Statens Uddannelsesstøtte
Hvis du er fyldt 18 år, og går på grundforløbet på en af vores erhvervsuddannelser, kan du søge om SU, hvis du ikke har en uddannelsesaftale. Du kan læse mere om SU her
Ungdomskort
Du kan få rabat på din daglige transport til og fra skole ved at bestille et Ungdomskort.
Læs mere om SU og ungdomskort her
Printkonto
Som elev på EUC Sjælland har du automatisk en printkonto.
Du kan se saldoen på din printkonto samt printe på:
webprint.eucsj.dk
Ferie/fridage
Du kan se, hvornår du har ferie og andre fridage på EUC Sjællands skolekalender.
Find den nyeste skolekalender her
Skolehjemmet
Når du bliver optaget på en erhvervsuddannelse på EUC Sjælland, har du mulighed for at bo på skolehjem i enten Haslev eller Næstved, hvis du har mere end fem kvarters transporttid med offentlige transportmidler til nærmeste skole, med din valgte uddannelsesretning.
NÆSTVED
Skolehjemmet Sneppen
Sneppevej 51-61
4700 Næstved
HASLEV
Skolegade 21
4690 Haslev
Læs mere om skolehjemmet her
DET MED SMÅT
Ordensreglerne på EUC Sjælland sikrer et trygt og konstruktivt undervisningsmiljø, og de afspejler de krav og forventninger, man møder i arbejdslivet. Reglerne dækker aktiv deltagelse i undervisningen, samvær, sikkerhed, IT-brug, samt omgang med skolens faciliteter og parkeringsregler. Skolen er røgfri, og overtrædelse af reglerne kan føre til advarsler og i alvorlige tilfælde udmeldelse.
Ved 10% fravær gives første advarsel, og ved 20% fravær, anden advarsel. Udmeldelse kan blive aktuelt, hvis adfærdsproblemer eller højt fravær fortsætter efter advarslerne. Forældre og oplæringsvirksomheder informeres om advarsler og udmeldelser, og elever har ret til at blive hørt i sagen.
Ordensregler
Ordensreglerne bidrager til et trygt og godt undervisningsmiljø. De danner rammen om din uddannelse på EUC Sjælland, og forbereder
dig samtidig til nogle af de krav og forventninger, du kan møde hos oplæringsvirksomheden.
I ordensreglerne for erhvervsuddannelserne beskrives:
• Forventninger til aktiv deltagelse i undervisningen
• Forventninger til samvær og omgangsformer
• Arbejdsmiljø og sikkerhed
• IT-regler
• Hensynsfuld brug af bygninger, udstyr, værksteder mv.
• Kørsel på skolens områder og regler for parkering
Bemærk at der er krav om røgfri skoletid på alle ungdomsuddannelser.
Læs alle EUC Sjællands ordensregler her
Mobiltelefoner
Mobiltelefoner sættes altid på lydløs i undervisningen, og de skal være gemt væk i
lommer eller tasker. Du må benytte mobilen som arbejdsredskab, når det er
formålstjenligt i undervisningen og efter anvisning af din underviser.
Efterlever du ikke en tilrettevisning fra underviseren, kan mobiltelefonen inddrages. Du vil få telefonen udleveret, når undervisningsdagen slutter.
Underviseren kan også vælge at indsamle alle mobiltelefoner i klassen, hvis det er formålstjenlig for undervisningen eller klassen generelt har udfordringer med at overholde reglerne for brug af mobiltelefoner. Telefonerne vil blive udleveret ved lektionens afslutning.
Mundtlige og skriftlige advarsler
Overtrædelse af ordensreglerne kan medføre udmeldelse. Der vil altid være tale om en individuel bedømmelse, og skolen bestræber
sig på, at der er et rimeligt forhold mellem overtrædelse og sanktion.
Almindeligvis gives henstillinger, derefter første advarsel og anden advarsel før en eventuel udmeldelse. Andre sanktioner kan dog komme på tale. Helt uacceptabel adfærd kan medføre bortvisning.
Første og anden advarsel
Ved 10% fravær og/eller uhensigtsmæssig adfærd får du første advarsel. Hvis henstillingen i den første advarsel ikke ændrer på dit fravær og/eller din adfærd, får du anden advarsel. 20% fravær vil udløse anden advarsel, og du betragtes nu som værende i risiko for at falde fra din uddannelse.
Er du under 18 år, vil dine forældre/værge modtage advarslen og de vil også blive indkaldt til samtale på skolen i forbindelse med første
og anden advarsel.
Har du en oplæringsvirksomhed, får mester en kopi af advarslen. Hvis du har så meget fravær, at du vurderes ikke-studieaktiv, kan skolen tage initiativ til at stille evt. SU i bero i en periode. Desuden kan du ved grov uagtsom adfærd stilles økonomiske ansvarlig overfor dine
handlinger.
Udmeldelse fra din uddannelse
Hvis anden advarsel ikke har ændret på dit fravær og/eller din adfærd kan en udmeldelse komme på tale. Det vil fremgå af ”Varsel om udmeldelse”, hvorfor skolen har til hensigt at melde dig ud. Desuden oplyses du om din ret til at blive hørt i sagen og mulighed for at klage over udmeldelsen.
Hvis det er relevant, vil dine forældre/værge og din oplæringsvirksomhed også modtage varsel om udmeldelse jævnfør beskrivelsen
for advarsler.