FORLØBET PÅ GRUNDFORLØBETS 2. DEL

Grundforløbets 2. del varer 20 uger (et halvt skoleår). 

Du afslutter grundforløbet inden for din uddannelsesretning med en grundforløbsprøve.  Ved bestået grundforløbsprøve, fortsætter du med hovedforløbet, hvis du har en læreplads. Har du ikke en læreplads, kan du komme i skoleoplæring – se afsnittet om Læreplads. 

På grundforløbets 2. del får du praksisnær og helhedsorienteret undervisning, der er rettet mod det hovedforløb, du har valgt. 

DU HAR FØLGENDE FAG:
• Det uddannelsesspecifikke fag
• Uddannelsesspecifikke certifikater
• Grundfag, som kan være f.eks. fremmedsprog, matematik, naturfag eller lignende
• Valgfag, som kan være ekstra grundfag, erhvervsfag, støttefag eller talentfag

Undervisningen sigter mod, at du opnår de faglige kompetencer, der kræves for at kunne fortsætte i det hovedforløb, du har valgt. 

Et af de mål du skal opnå på grundforløbet, er at finde en læreplads.  For at kunne fortsætte på hovedforløbet skal du have indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed eller være optaget til oplæring i et skoleoplæringscenter. 

Vi vil, i den tid du er på skolen på grundforløbet, hjælpe dig med at udarbejde et CV og finde relevante virksomheder - se mere i afsnittet om Læreplads.

Den afsluttende prøve på grundforløbets 2. del er en individuel prøve, som både indeholder teoretiske og praktiske elementer. Hvordan den præcist bliver afviklet, afhænger af den uddannelsesretning du har valgt.

Se mere under din valgte uddannelsesretning her